Honden Haar

Een vacht vol klitten en dood haar

Als uw hond vaak aan zijn vacht zit te krabben of bijten? Dan is het mogelijk dat u uw hond niet goed verzorgd. De verzorging van de haren is een belangrijk deel van de verzorging in het algemeen.

Vachten in verschillende soorten en maten

Over de hele wereld leven verschillende honden(rassen) in verschillende klimaten. Deze honden hebben dus ook allemaal een verschillende manier van overleven en dus is iedere hond zijn vacht anders. Omdat iedere hond zijn vacht anders is moet het ook bij bijna iedere hond op een andere manier worden verzorgd. Mocht u meer informatie willen over honden, dan adviseren wij om eens een kijkje te nemen in De Grote Honden Encyclopedie van Esther Vehoef of een ander rasspecifiek boek.

Alle wezens die haar hebben verharen, al doen ze dat niet allemaal op de zelfde manier. Zo kan de een haar voor haar verharen, en de ander heeft een bepaalde periode waarin ze alle haren laten verharen (de rui). Als een dier verhaart door de rui, sterven alle haren in één keer af en komen los van de huid. De rui komt alleen voor bij dieren die twee haar lagen hebben.